Tervezés
Felmérés
Dokumentálás

Ügyfélkapu

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tudok ajánlatot kérni?

Ajánlatot a kapcsolat menüpontban két módon kérhet. Vagy a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével vagy letölthető egy ajánlatkérő dokumentum is.

A tervező terepfelmérést kér a telkemről?

Épülettervezésnél lényeges ismerni a terepviszonyokat. A lejtviszonyok befojásolják az alap tervezését, esetleg a támfalak tervezését. Szakembereink vállalják a tervezéshez szükséges terepi felmérést és a digitális tervezési térkép elkészítését a tervező igényeinek megfelelően.

Földhivatali ügyintézést is vállalnak?

Térképmásolatot és tulajdoni lapot is beszerzünk ügyfeleink kérésére külön megállapodás alapján.

Osztatlan közös ingatlant meg lehet osztani?

 

Megosztásnál figyelembe kell venni a település rendezési tervének építési szabályait. Ha műszakilag megosztható az ingatlan akkor elkészítjük a megosztási munkarészeket. Ha a terület nagysága vagy más műszaki okból nem végezhető el a megosztás, akkor a tulajdonosok közösen megállapodhatnak egy használati megosztásban. Ez nem jegyeztethető be az ingatlan-nyilvántartásba. A használati megosztásról is készítünk vázrajzot amit a tulajdonosok aláírnak és a vázrajz alapján használják a közös ingatlant.

Szolgalmi jogot kell alapítanom a telkemre, mit tegyek?

Szolgalmi jog valamilyen megközelitési és átjárási jogot biztosít  vagy vezeték nyomvonalára biztosít létesítési és karbantartási jogot. A szolgalmi jog, földmérő által készített vázrajz alapján kerül bejegyzésre az ingatlan-nyilvántartásba.

Mit tegyek ha a telekhatáromat akarom kitűzetni?

A telekhatárok kitűzését csak ingatlan rendező földmérő végezheti el a hiteles ingatlan nyilvántartási adatok alapján. A kitűzéssel érintett szomszédos ingatlanok tulajdonosait is meg kell hívni a terepi munkához. A földhivatalokban ki van függesztve a munkára jogosult földmérők jegyzéke. Abból lehet kiválasztani a megfelelő szakembert.

Épületfeltüntetési vázrajzra van szükségem ?

Az épületfeltüntetési vázrajzot csak ingatlan rendező földmérő készíthet. Az épületet a terepi mérések alapján ábrázoljuk az ingatlan nyilvántartási térképmásolaton. Miután a záradékolt vázrajzot átvette a földmérő vállalkozótól, csak az illeték megfizetése után kerül az épület véglegesen térképezésre. Az illetékről a Földhivatal küld határozatot.

Mit jelent a regisztráció?

 

A regisztráció után hozzájut olyan belső információkhoz, amelyeket csak a regisztrált felhasználóknak szánunk.

Bányák geodéziai feledataihoz is rendelkeznek jogosultsággal?

Igen, rendelkezünk felszíni és földalatti bányák irányításához szükséges hites bányamérő jogosultsággal is.

Küldés »